Book TV Schedule

Thursday, November 27th

8am (ET)
Approx. 32 min.
Book TV Interviews with New York University Professors: Marion Nestle, "Food Politics: How the Food Industry Influences Nutrition and Health"
Marion Nestle
8:32am (ET)
Approx. 25 min.
Book TV Interviews with New York University Professors: Dan Fagin, "Toms River: A Story of Science and Salvation"
Dan Fagin
9am (ET)
Approx. 58 min.
After Words: Jake Halpern, "Bad Paper: Chasing Debt from Wall Street to the Underworld," hosted by author Nomi Prins
10am (ET)
Approx. 50 min.
"The First Family Detail: Secret Service Agents Reveal the Hidden Lives of the Presidents"
Ronald Kessler
11am (ET)
Approx. 54 min.
"Liar,Temptress, Soldier, Spy: Four Women Undercover in the Civil War"
Karen Abbott
12pm (ET)
Approx. 55 min.
After Words: Justice John Paul Stevens, "Six Amendments: How and Why We Should Change the Constitution," hosted by Jeffrey Rosen, National Constitution Center
1pm (ET)
Approx. 1 hr. 12 min.
BookTV Tours Book Publisher Simon & Schuster
BookTV Tours Simon & Schuster
2:15pm (ET)
Approx. 1 hr. 18 min.
"The Future of the Mind: The Scientific Quest to Understand, Enhance, and Empower the Mind"
Michio Kaku
3:30pm (ET)
Approx. 26 min.
Book TV at Duke University: Deborah Hicks, "The Road Out: A Teacher's Odyssey in Poor America"
Deborah Hicks
4pm (ET)
Approx. 54 min.
"Why Football Matters: My Education in the Game"
Mark Edmundson
5pm (ET)
Approx. 53 min.
Steve Almond, "Against Football: One Fan's Reluctant Manifesto" and Gregg Easterbrook, "The King of Sports: Why Football Must Be Reformed"
Steve Almond; Gregg Easterbrook
6pm (ET)
Approx. 32 min.
Book TV Interviews with New York University Professors: Marion Nestle, "Food Politics: How the Food Industry Influences Nutrition and Health"
Marion Nestle
6:32pm (ET)
Approx. 25 min.
Book TV Interviews with New York University Professors: Dan Fagin, "Toms River: A Story of Science and Salvation"
Dan Fagin
7pm (ET)
Approx. 51 min.
James Patterson on the Importance of Independent Reading in Our Schools
James Patterson
8pm (ET)
Approx. 1 hr. 2 min.
After Words: Cal Thomas, "What Works: Common Sense Solutions for a Stronger America," hosted by Juan Williams
9pm (ET)
Approx. 2 hr. 56 min.
In Depth: Michael Korda

Friday, November 28th

12am (ET)
Approx. 1 hr. 4 min.
"War Dogs: Tales of Canine Heroism, History, and Love"
Rebecca Frankel
1am (ET)
Approx. 59 min.
After Words: Dr. Ben Carson, "One Nation: What We Can All Do to Save America's Future," hosted by Chuck Todd, NBC News Political Director
2am (ET)
Approx. 54 min.
"Why Football Matters: My Education in the Game"
Mark Edmundson
3am (ET)
Approx. 53 min.
Steve Almond, "Against Football: One Fan's Reluctant Manifesto" and Gregg Easterbrook, "The King of Sports: Why Football Must Be Reformed"
Steve Almond; Gregg Easterbrook
4am (ET)
Approx. 1 hr. 1 min.
2014 National Book Festival: Viewer call-in with Rep. James Clyburn (D-SC), "Blessed Experiences: Genuinely Southern, Proudly Black" & Peniel Joseph, "Stokely: A Life"
James Clyburn; Peniel Joseph
5am (ET)
Approx. 1 hr. 2 min.
After Words: Cal Thomas, "What Works: Common Sense Solutions for a Stronger America," hosted by Juan Williams
6am (ET)
Approx. 1 hr. 18 min.
"The Future of the Mind: The Scientific Quest to Understand, Enhance, and Empower the Mind"
Michio Kaku
7:15am (ET)
Approx. 42 min.
2014 Texas Book Festival: Karima Bennoune, "Your Fatwa Does Not Apply Here"
Karima Bennoune
8am (ET)
Approx. 57 min.
"Founders' Son: A Life of Abraham Lincoln"
Richard Brookhiser
9am (ET)
Approx. 58 min.
After Words: Jake Halpern, "Bad Paper: Chasing Debt from Wall Street to the Underworld," hosted by author Nomi Prins
10am (ET)
Approx. 42 min.
Interview with Anthony Marx, President & CEO of the New York Public Library
Anthony Marx
10:42am (ET)
Approx. 11 min.
Tour of the New York Public Library: Berg Collection of English and American Literature
Isaac Gewirtz
10:53am (ET)
Approx. 3 min.
Tour of the New York Public Library: Rose Reading Room
Ann Thornton
11am (ET)
Approx. 52 min.
After Words: Atul Gawande, "Being Mortal: Medicine and What Matters in the End," hosted by Dr. Marty Makary, Johns Hopkins Hospital and University
12pm (ET)
Approx. 2 hr. 4 min.
2014 National Book Awards
Multiple Authors
2pm (ET)
Approx. 59 min.
After Words: Dr. Ben Carson, "One Nation: What We Can All Do to Save America's Future," hosted by Chuck Todd, NBC News Political Director
3pm (ET)
Approx. 51 min.
James Patterson on the Importance of Independent Reading in Our Schools
James Patterson
4pm (ET)
Approx. 54 min.
"World Order"
Henry Kissinger
5pm (ET)
Approx. 1 hr. 1 min.
2014 National Book Festival: Viewer call-in with Rep. James Clyburn (D-SC), "Blessed Experiences: Genuinely Southern, Proudly Black" & Peniel Joseph, "Stokely: A Life"
James Clyburn; Peniel Joseph
6pm (ET)
Approx. 42 min.
Interview with Anthony Marx, President & CEO of the New York Public Library
Anthony Marx
6:42pm (ET)
Approx. 11 min.
Tour of the New York Public Library: Berg Collection of English and American Literature
Isaac Gewirtz
6:53pm (ET)
Approx. 3 min.
Tour of the New York Public Library: Rose Reading Room
Ann Thornton
7pm (ET)
Approx. 58 min.
"You Lie!: The Evasions, Omissions, Fabrications, Frauds, and Outright Falsehoods of Barack Obama"
Jack Cashill
8pm (ET)
Approx. 50 min.
"The First Family Detail: Secret Service Agents Reveal the Hidden Lives of the Presidents"
Ronald Kessler
9pm (ET)
Approx. 1 hr. 4 min.
"War Dogs: Tales of Canine Heroism, History, and Love"
Rebecca Frankel
10pm (ET)
Approx. 42 min.
2014 National Book Festival: Doris Kearns Goodwin, "The Bully Pulpit: Theodore Roosevelt, William Howard Taft, and the Golden Age of Journalism"
Doris Kearns Goodwin
10:42pm (ET)
Approx. 49 min.
2014 National Book Festival: Viewer Call-in with Doris Kearns Goodwin, "The Bully Pulpit: Theodore Roosevelt, William Howard Taft, and the Golden Age of Journalism"
Doris Kearns Goodwin
11:30pm (ET)
Approx. 1 hr. 12 min.
BookTV Tours Book Publisher Simon & Schuster
BookTV Tours Simon & Schuster

Saturday, November 29th

12:45am (ET)
Approx. 10 min.
2014 National Book Festival: Interview with David Treuer, "Rez Life: An Indian's Journey Through Reservation Life"
David Treuer
1am (ET)
Approx. 2 hr. 4 min.
2014 National Book Awards
Multiple Authors
3am (ET)
Approx. 54 min.
"Liar,Temptress, Soldier, Spy: Four Women Undercover in the Civil War"
Karen Abbott
4am (ET)
Approx. 42 min.
2014 National Book Festival: Doris Kearns Goodwin, "The Bully Pulpit: Theodore Roosevelt, William Howard Taft, and the Golden Age of Journalism"
Doris Kearns Goodwin
4:42am (ET)
Approx. 49 min.
2014 National Book Festival: Viewer Call-in with Doris Kearns Goodwin, "The Bully Pulpit: Theodore Roosevelt, William Howard Taft, and the Golden Age of Journalism"
Doris Kearns Goodwin
5:30am (ET)
Approx. 25 min.
Book TV Interviews with New York University Professors: Dan Fagin, "Toms River: A Story of Science and Salvation"
Dan Fagin
6am (ET)
Approx. 54 min.
"World Order"
Henry Kissinger
7am (ET)
Approx. 55 min.
After Words: Justice John Paul Stevens, "Six Amendments: How and Why We Should Change the Constitution," hosted by Jeffrey Rosen, National Constitution Center
8am (ET)
Approx. 56 min.
"Civil Rights and the Making of the Modern American State"
Megan Ming Francis
9am (ET)
Approx. 1 hr. 10 min.
"The Hot Zone: The Terrifying True Story of the Origins of the Ebola Virus"
Richard Preston
10:15am (ET)
Approx. 43 min.
"13 Soldiers: A Personal History of Americans at War"
Sen. John McCain (R-AZ)
11am (ET)
Approx. 1 hr. 14 min.
"Exonerated: A Brief and Dangerous Freedom"
Joyce King
12:15pm (ET)
Approx. 1 hr.
"The Invisible Front: Love and Loss in an Era of Endless War"
Yochi Dreazen
1:15pm (ET)
Approx. 13 min.
2014 Miami Book Fair: Interview with Gary Segura, "Latino America: How America's Most Dynamic Population is Poised to Transform the Politics of the Nation"
Gary Segura
1:30pm (ET)
Approx. 58 min.
"Knife Fights: A Memoir of Modern War in Theory and Practice"
John Nagl
2:30pm (ET)
Approx. 1 hr. 14 min.
"Reclaiming Our Democracy: Healing the Break Between People and Government"
Sam Daley-Harris
3:45pm (ET)
Approx. 36 min.
"First SEALs: The Untold Story of the Forging of America's Most Elite Unit"
Patrick O'Donnell
4:30pm (ET)
Approx. 41 min.
2014 Miami Book Fair: Cornel West, "Black Prophetic Fire"
Cornel West
5:11pm (ET)
Approx. 51 min.
2014 Miami Book Fair: Viewer Call-in with Cornel West, "Black Prophetic Fire"
Cornel West
6pm (ET)
Approx. 58 min.
Encore Booknotes: Sylvia Jukes Morris, "Rage for Fame: The Ascent of Clare Boothe Luce"
Sylvia Jukes Morris
7pm (ET)
Approx. 40 min.
"The Reagan Enigma: 1964-1980"
Thomas Reed
7:45pm (ET)
Approx. 1 hr. 9 min.
"The Secret History of Wonder Woman"
Jill Lepore
9pm (ET)
Approx. 52 min.
"An Inquiry into the Nature and Causes of the Wealth of States: How Taxes, Energy, and Worker Freedom Change Everything"
Arthur Laffer
10pm (ET)
Approx. 55 min.
After Words: Jonathan Eig, "The Birth of the Pill: How Four Crusaders Reinvented Sex and Launched a Revolution," hosted by author Katha Pollitt
11pm (ET)
Approx. 1 hr. 17 min.
"The Counter-Revolution of 1776: Slave Resistance and the Origins of the United States of America" & "Race to Revolution: The U.S. and Cuba during Slavery and Jim Crow"
Gerald Horne

Sunday, November 30th

12:15am (ET)
Approx. 38 min.
2014 Miami Book Fair: Viewer Call-in with Kris Paronto and Mark Geist, "13 Hours: The Inside Account of What Really Happened in Benghazi"
Mark Geist; Kris Paronto
1am (ET)
Approx. 45 min.
"Sons of Wichita: How the Koch Brothers Became America's Most Powerful and Private Dynasty"
Daniel Schulman
1:45am (ET)
Approx. 1 hr. 15 min.
"The Innovators: How a Group of Hackers, Geniuses, and Geeks Created the Digital Revolution"
Walter Isaacson
3am (ET)
Approx. 1 hr. 22 min.
"My Story"
Julia Gillard
4:30am (ET)
Approx. 1 hr. 1 min.
"Crapitalism: Liberals Who Make Millions Swiping Your Tax Dollars"
Jason Mattera
5:30am (ET)
Approx. 14 min.
2014 Miami Book Fair: Hector Tobar, "Deep Down Dark: The Untold Stories of 33 Men Buried in a Chilean Mine, and the Miracles That Set Them Free"
Hector Tobar
5:45am (ET)
Approx. 48 min.
2014 Southern Festival of Books: Anne Sarah Rubin, "Through the Heart of Dixie: Sherman's March and American Memory"
Anne Sarah Rubin
6:45am (ET)
Approx. 1 hr. 6 min.
John Lanchester, "How to Speak Money" & Michael Lewis, "Liar's Poker"
John Lanchester; Michael Lewis
8am (ET)
Approx. 53 min.
"The Pity Party: A Mean-Spirited Diatribe Against Liberal Compassion"
William Voegeli
9am (ET)
Approx. 1 hr. 3 min.
2014 Boston Book Festival - Panel: Mayors
Benjamin Barber; Daniel Rivera; Martin Walsh; Lisa Wong
10am (ET)
Approx. 59 min.
"The New Censorship: Inside the Global Battle for Media Freedom"
Joel Simon
11am (ET)
Approx. 55 min.
"The Churchill Factor: How One Man Made History"
Boris Johnson
12pm (ET)
Approx. 56 min.
After Words: Sharyl Attkisson, "Stonewalled: My Fight for Truth Against the Forces of Obstruction, Intimidation and Harassment in Obama's Washington," hosted by Nia-Malika Henderson, Washington Post
1pm (ET)
Approx. 25 min.
Book TV Interviews with New York University Professors: Dan Fagin, "Toms River: A Story of Science and Salvation"
Dan Fagin
1:25pm (ET)
Approx. 28 min.
Book TV Interviews with New York University Professors: Linda Gordon, "Dorothea Lange: A Life Beyond Limits"
Linda Gordon
2pm (ET)
Approx. 40 min.
"The Reagan Enigma: 1964-1980"
Thomas Reed
2:45pm (ET)
Approx. 1 hr. 17 min.
"The Counter-Revolution of 1776: Slave Resistance and the Origins of the United States of America" & "Race to Revolution: The U.S. and Cuba during Slavery and Jim Crow"
Gerald Horne
4pm (ET)
Approx. 56 min.
"The Marquis: Lafayette Reconsidered"
Laura Auricchio
5pm (ET)
Approx. 1 hr. 2 min.
2014 Miami Book Fair: Viewer Call-in with Randall Kennedy, "For Discrimination: Race, Affirmative Action, and the Law"
Randall Kennedy
6pm (ET)
Approx. 57 min.
"The Meaning of Human Existence"
Edward O. Wilson
7pm (ET)
Approx. 49 min.
"How Adam Smith Can Change Your Life: An Unexpected Guide to Human Nature and Happiness"
Russ Roberts
7:45pm (ET)
Approx. 1 hr. 6 min.
2014 Wisconsin Book Festival: Gail Sheehy, "Daring: My Passages"
Gail Sheehy
9pm (ET)
Approx. 55 min.
After Words: Jonathan Eig, "The Birth of the Pill: How Four Crusaders Reinvented Sex and Launched a Revolution," hosted by author Katha Pollitt
10pm (ET)
Approx. 59 min.
"Guardian of the Republic: An American Ronin's Journey to Faith, Family and Freedom"
Allen West
11pm (ET)
Approx. 59 min.
"Undeniable: Evolution and the Science of Creation"
Bill Nye

Monday, December 1st

12am (ET)
Approx. 55 min.
After Words: Jonathan Eig, "The Birth of the Pill: How Four Crusaders Reinvented Sex and Launched a Revolution," hosted by author Katha Pollitt
1am (ET)
Approx. 25 min.
Book TV Interviews with New York University Professors: Dan Fagin, "Toms River: A Story of Science and Salvation"
Dan Fagin
1:25am (ET)
Approx. 25 min.
Book TV Interviews with New York University Professors: Brooke Kroeger, "Undercover Reporting"
Brooke Kroeger
2am (ET)
Approx. 56 min.
"The Moral Case for Fossil Fuels"
Alex Epstein
3am (ET)
Approx. 55 min.
After Words: Jonathan Eig, "The Birth of the Pill: How Four Crusaders Reinvented Sex and Launched a Revolution," hosted by author Katha Pollitt
4am (ET)
Approx. 1 hr. 12 min.
"Forgotten Fifteenth: The Daring Airmen Who Crippled Hitler's War Machine"
Barrett Tillman
5:15am (ET)
Approx. 43 min.
"13 Soldiers: A Personal History of Americans at War"
Sen. John McCain (R-AZ)
6am (ET)
Approx. 50 min.
"What Women Want: An Agenda for the Women's Movement"
Deborah Rhode
7am (ET)
Approx. 58 min.
2014 Southern Festival of Books: World War II in the Pacific
Jack McCall, Jr.; James Scott